Cap de Bour - caricaturi

 

05 Octombrie, 2015Autor: Dragoş Negoiţescu

 

Saptamâna trecută am avut o surpriză mai puţin plăcuta, dar nu chiar aşa... surprinzătoare. Dupa câteva mii de licitaţii urmărite pot afirma cu convingere că 99% din negustorii de mărci poştale dau cu "mucii-n fasole" mai devreme sau mai târziu, si nu se dau în lături de la a face un ban "cinstit" prin comercializarea de falsuri.

Unul dintre negustorii de pe eBay de la care am cumpărat şi eu de câteva ori, şi care îmi lăsase impresia că ca nu este genul care s-ar coborâ la comercializarea de astfel de piese, a pus la vănzare un lot de falsuri, de fapt niste caricaturi jalnice.

Genul acesta de "falsuri" nu ar putea pune în dificultate un colecţionar cu un minim de cunostinţe filatelice. Însă, s-au găsit doi pinguini care au aruncat nu mai putin de 158 USD pe ele. La banii aştia s-ar fi putut cumpăra cel putin o piesa originala din emisiunea a II-a. Dar de ce să cumperi una originala, când poti să umpli clasorul de hârtii fără valoare.

Lotul cu pricina a fost oferit de utilizatorul blackhorseee. Vânzătorul penduleaza între probe sau eseuri atunci când îşi prezintă marfa. Dar a menţionat hârtia (albăstruie si albă), a omis să menţioneze că piesa de 5 parale "are cadrul întreg", sau poate s-a abţinut, considerând că ar forţa prea mult nota...


cap de bour falsuri

cap de bour falsuri